Dessert

Dessert

  • 22 Recept
kärleks sufflè

kärleks sufflè

Idag testade jag att göra sufflè för första gången. Det blev en chokladsufflè med vit choklad i. Hur många gånger har man inte hört att det ska vara så svårt att göra sufflè, när det i själva verket var hur lätt som helst
Dulce de leche glass  med karamelliserade hasselnötter

Dulce de leche glass med karamelliserade hasselnötter

Fick ju som jag nämnt tidigare hem tre olika varianter av Dulce de Leche från Pampas Deli , deras Classic och Baking Dulce De Leche har jag testat och nu var det äntligen dags att prova på deras Ice-cream Dulce de Leche
Mangosorbet

Mangosorbet

Koka en sockerlag på vattnet och sockret, låt svalna. Mixa fruktköttet av mangon och smaka av med citron/limesaften
Kola Pannacotta

Kola Pannacotta

Somliga tycker den smakar kola… andra chokladd. God är den iafall. 4 Port. 6 dl Havregrädde. 1 dl Gelesocker
Pannacotta med passionfrukt och vanilj

Pannacotta med passionfrukt och vanilj

God morgon. I dag är det söndag och det har varit en riktigt låååång härlig helg. Jag har pysslat med lite av varje den här helgen, förberett lite för ett par tårtor och grejjat med min älskade lilla surdeg
Apelsin & mango sorbet

Apelsin & mango sorbet

Detta gjorde jag igår kväll till mig & Daniel. Minns inte på vilken blogg jag hittade receptet. Nåja. Det var iaf väldigt gott & framförallt fräscht
Tarte tatin med ananas

Tarte tatin med ananas

Mördeg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor
Tarte Tatin (fransk äppelpaj)

Tarte Tatin (fransk äppelpaj)

Gör en riktigt smarrig fransk äppelpaj. Tarte tatin ska helst serveras när den är varm men inte alltför het, detta för att smakerna verkligen ska få en chans att utveckla sig
Äpple- tarte tatin

Äpple- tarte tatin

En äpplekaka som görs i stekpannan, tänk på att pannan skall tåla att stå i ugnen. Kakan vänds när den är klar så att pajdegen blir botten på kakan
Tarte tatin och en klick grädde

Tarte tatin och en klick grädde

Lättfixad och fantastiskt god efterrätt. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka
Tiramisu

Tiramisu

 . 10 personer. 4 dl starkt kaffe (svalt). 1 dl strösocker. 4 ägg. 1 pkt mascarponeost (450 g). 1 dl marsalavin. 1 msk mörk rom (typ captain morgan)
Ingas inkokta päron

Ingas inkokta päron

Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen. Stöt saffranet i mortel om det inte är finstött redan
Gammaldags vaniljglass

Gammaldags vaniljglass

I helgen gjorde jag egen glass för första gången i mitt liv. Köpte en glassmaskin för ett tag sen och har varit riktigt sugen på att inviga den
Smörstekta bananer i sirap med vaniljglass

Smörstekta bananer i sirap med vaniljglass

Då var det fredag igen och helgen står på tur. Har ni något roligt ni ska hitta på. Här hemma så är dottern iväg med en kompis på fritidsgården ikväll, sen ska hon sova över och imorgon ska dom vara med på nåt häst-jippo-arrangemang och hjälpa till
Friterade bananer

Friterade bananer

1. Blanda mjöl, salt, äggula, öl och smält fett till en jämn smet. Rör ner vattnet och låt stå ca 30 minuter
Friterad banan med lönnsirap & vaniljglass

Friterad banan med lönnsirap & vaniljglass

Friterad banan. 4 mogna bananer. olja till fritering. 2 dl vetemjöl. 1 msk bakpulver. 2 dl kallt vatten. Häll i oljan i fritös eller tjockbottnad hög gryta
Apelsin & Stjärnanis Sorbet

Apelsin & Stjärnanis Sorbet

Ingredienser för sockerlagen. rivet skal av 1 apelsin, (ta inte med det vita)3½ dl vatten2½ dl strösocker2 st stjärnanisjuice av en ½ citronArbetsbeskrivning sockerlag