Vegetariskt

Vegetariskt

Treveckorssallad (sockerfri)

Treveckorssallad (sockerfri)

  1 kg vitkål. 1  450 g morot. 1  150 g purjolök. 1  1 st paprika (gul). 1  1 st paprika (röd). 1  200 g kålrabbi
Zeinas baba ganoush

Zeinas baba ganoush

4 aubergines (mellanstora) 1 klyfta vitlök 4 msk tahinipasta (sesampasta) 0,5-1 citron, pressad (justera syra efter smak) salt
Rostade grönsaker med stekost och tzatziki

Rostade grönsaker med stekost och tzatziki

1 kg potatis 2 rödlökar 1 aubergine 1 zucchini 3 msk olivolja 2 grillost (alt stekost eller halloumi) 1 msk torkad oregano 2 msk sesamfrön, rostade 1 citron
Gazpacho

Gazpacho

266,7 g tomater. 11/3 röd paprika. 11/3 gurka. 11/3 silverlök. 11 liten klyfta vitlök. 12/3 tsk vinäger. 11/3 tsk salt
Smakrik linsgryta

Smakrik linsgryta

1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, finhackad 1 morot, tärnad 1 tsk sambal oelek 1 msk curry 2 msk tomatpuré 1 burk krossade tomater 2 dl vatten grönsaksbuljong 2,5 dl Planti Cooking Fraiche Natural 2 dl linser, sköljda salt peppar olivolja
Kall basilikasås

Kall basilikasås

  1 st Kruka färsk basilika Normalstorlek som man köper i affären. 1  1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
Ugnsbakad/rostad spetskål

Ugnsbakad/rostad spetskål

  1 st Huvud spetskål. 1  0,50 dl Olivolja. 1  10 g Vitlök. 1  Örtsalt. 1  Svartpeppar (nymalen). 1  100 g Smör