Kyckling

Kyckling

  • 106 Recept
Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry

700 g kycklingfilé 2 röda paprikor 2 gula lökar 2 msk smör, att steka i ca 3 msk curry 1 msk paprikapulver 5 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 2 msk koncentrerad apelsinjuice 2 msk kinesisk soja 2 krm svartpeppar
Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
Kycklingkebab med pitabröd

Kycklingkebab med pitabröd

Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv. 600 g kycklinglår utan skinn. 1persilja, hackadBlanda kycklingen med kryddorna
Coq au vin - Tareq Taylors recept

Coq au vin - Tareq Taylors recept

1 hel kyckling (gärna en majskyckling eller gårdskyckling) 1 dl vetemjöl (eller majsstärkelse) 5 schalottenlökar 2-3 morötter 1 klyfta vitlök 100 g bacon 1 msk tomatpuré 2 msk smör 2 kvist färsk timjan 0,5 l rött vin salt svartpeppar 1 dl syltlök 2 msk persilja, hackad
Kycklingtagine, Tareq Taylors recept

Kycklingtagine, Tareq Taylors recept

600 g kycklinglårfilé (utan skinn) 2 tsk paprikapulver 2 tsk malen gurkmeja 2 tsk malen kanel 2 tsk malen svartpeppar 1 tsk malen ingefära 1 tsk bockhornsklöver, malen 4 gula lökar 6 klyftor vitlök 0,5-1 msk harissa 4 msk olivolja 5-6 torkade aprikoser 2 msk russin 50 g sötmandel 1 förp saffran [0. 5 g] 1,5 msk honung 1 förp krossade tomater (eller hela skalade på burk) [400 g] 5 dl kycklingbuljong 1,5-2 tsk salt citronsaft, färskpressad
Klassisk kyckling i currysås

Klassisk kyckling i currysås

4 1 hel kyckling (à 1 kg) ca 1 1/2 l vatten 1 morot 1/2 purjolök 1 gul lök 1 bit rotselleri 2 lagerblad 3 persiljestjälkar 5 vitpepparkorn 1 msk salt Currysås 1 msk curry 4 dl buljong från kycklingkoket 1 dl grädde 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Het limekyckling

Het limekyckling

  4 st Kycklingfiléer. 1  4 msk Tamarisoja. 1  2 msk Sambal oelek. 1  1 st Lime. 1  2 msk Olja. 1  50 g Smör