Saftiga blåbärsmuffins till frukost. inte för söta och fulla med blåbär. Ingredienser till 12 st. 100 gr mandelmjöl100 gr rismjöl50 gr ren havregryn1 tsk vaniljsocker1,5 tsk bakpulver2 ägg1 dl agavesirap eller socker
Foto. Eva Hildén Smith. Yay, delar ett recept till från vår bok Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter som fortfarande ligger i topp på adlibris försäljningslista i kategorin Kakor och Bakning – just nu topp 2
Jag vängde ihop en typ av chokladtårta häromdagen. Har hittat massa recept på kladdkakor men jag gjorde min variant och mixade recepten, hade i lite mandelmjöl eller kokosnötsmjöl
Jag har skrivit om det innan. det där om när jag experimentera fram recept. Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" och i helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära på att jag till och med hörde en änglakör när jag satte tänderna i den här tårtan
Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Nu när jag försöker vara lite snäll mot kroppen och vara liiiite nyttigare inför semestertiderna så passade jag på att testa den här sockerfria kladdisen
En saftig, glutenfri kaka med hallon och blåbär. Jag valde att tillsätta mandelextrakt för jag tycker att det passar så bra ihop med bär, framförallt med hallon
Jag fick till uppdrag att baka en glutenfri och mjölkfri tårta. Då jag tidigare hade sett på mitt instgramflöde ett glutenfritt tårtbotten som såg lovande ut, valde jag att prova receptet