Såser

Såser

Kokt torsk med ägg- och dillsås

Kokt torsk med ägg- och dillsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ostsås

Ostsås

Ingredienser 1 krm svartpeppar 1 krm muskotnöt, malen 2 dl riven ost 7 dl standardmjölk 5 msk vetemjöl 75 gram Mat & Bak smör Köp receptet
Ostsås med vitlök

Ostsås med vitlök

Skär osten i bitar och lägg ner i en kastrull. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Värm under omrörning så osten smälter
Ostsås, enkelt och gott

Ostsås, enkelt och gott

Att göra egen ostsås är relativt enkel match. Skit i den gula såsen med smak av cheddar (läs. industri) som man köper på burk och rör till en egen istället
Kantarellsås

Kantarellsås

1 liter färska kantareller. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 2 msk vetemjöl. 2 dl vatten. 2 dl Arla® vispgrädde. 1½ msk svampfond
Crêpes med skinkstuvning

Crêpes med skinkstuvning

Crêpes med skinkstuvning. Crêpessmet. 2½ dl mjöl. ½ tsk salt. 2 tsk socker. 6 dl mjölk. 3 ägg. 45 g smält smör. Skinkstuvning
Fraspanerad torskrygg och vårlig kall sås

Fraspanerad torskrygg och vårlig kall sås

Denna underbara torskrygg. Fiskbilen här säljer torskrygg billigt relativt ofta. Värt varenda krona. Panera i Panko ströbröd är något alldeles extra, så prova det om ni hittar det i era butiker

Mammas skinkstuvning

Tärna köttet i små bitar. Hacka purjon. Stek på svag värme tills det får lite färg och vätskan kokat bort