Grädda botten ca 15-18 minuter i 200 grader. I morgon börjar min semester och jag kan knappt förstå att jag ska "skrota" här hemma i 6 hela veckor och baka en massa gott och visa er förstås
Hejsan. Vad kul att du hittade hit. I denna bloggen kan du hitta massa smarriga recept. Läsa om mitt liv som bagare/konditor och lite annat smått och gott
Rulltårta är nog ett av mina favorit bakverk. Grädda mitt i ugnen på 250 grader ca 5 minuter. Det finns så många olika varianter med smaker och utseenden
50 gr jäst5 dl vatten1 dl olivolja2 tsk honung2 tsk sirap1 1/2 msk flingsalt2 dl durumvete10-11 dl ekologiskt vetemjöl (jag använde mig av Saltås ekologiska)Jäs 40 minuterSmöra och bröa två avlånga formar med vallmofrön. Jäs 30 minuter, pensla med vatten och snitta lite på längden. Grädda 200 gr i 25- 30 minuter. 40 minuter. 25- 30 minuter
Fläsk, lite mindre mjöl och lite mer ägg. Jag har gärna lite bakpulver i min fläskpannkaka. Det gör pannkakan lite fluffigare, men framför allt så gör den så att fläskpannkakan håller ihop bättre även med lite mindre mjöl eller grövre mjöl med mindre gluten
Min äppelcheesecake blev riktigt uppskattad så jag delar med mig av det receptet. Häll på vatten och socker och koka så att äpplena blir riktigt mjuka – cirka 10 minuter. Sätt in i 8-10 minuter i 175 graders ugn
Vispa krämen med elvisp några minuter till en luftig kräm. Häll smeten i formen och grädda ca 40-50 minuter. Låt kakan stå rättvänd i formen ca 10 minuter innan den stjälps upp på ett galler
Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 min. Rulla ca 13-15 medelstora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 min
Jag håller alla tummarna att det bara är helgens sena kvällar och tidiga morgnar orsakat av basketmatcher, glöggmingel och badhusbesök som har satt sina spår