Hyvla eller strimla vitkålet tunt. Ha ner salt, socker, malen vitpeppar och skivad chili i en burk. 1 knippe morotsblast (ca 70-100g). 1 msk salt. 2 msk socker
Jag kan också tipsa er om att prova att byta ut lingonsylten i brödrecept mot röda vinbärssylt, vilket jag brukar göra och det fungerar alldeles utmärkt
Idag var det sista lektionen franska innan semester, så en liten present var på sin plats. Eftersom Francoise älskar des cerises så blev det en burk portvinsmarinerade körsbär
Inlagda rädisorrädisor1 dl ättikssprit2 dl vatten2 dl socker2 kanelstängeren dutt ingefäraRensa och klyfta rädisorna och lägg ned i en steriliserad patentburk
½ msk japansk soja. ½ msk risvinäger. Blanda soja, risvinäger, sesamolja och honung till en vinägrett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa
Fast det känns som att sommaren ska stanna för evigt inser jag att den kommer att ta slut förr eller senare och då är det mycketsom ska tas om hand ute i trädgården
En god chutney passar till mycket. Bl a är det suveränt till god ost och många indiska maträtter. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaterna på tomatplantorsom flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Bara några av alla jättemånga gröna tomater. I år hade jag massormed gröna tomater. De som såg mest hoppfulla ut lades på eftermognad och kommer troligtvis att rodna och gulna, även om de aldrig får lika god smaksom de somsolmognat