Vi har en rök kopplad till vår grill - fantastiskt trevligt. Men det går även att röka på en vanlig klotgrill, det går dock lite fortare eftersom det blir betydligt varmare att ha råvarorna så nära glödbädden
Lägg blandningen över fisken och klicka margarinet över. FISK MED SVAMP, LÖK OCH TOMATER4 personer400 g djupfryst torskfilé1 burk champinjoner2 tomater1 gul lök½ pkt djupfryst persilja1 vitlöksklyfta2 msk margarin½ dl vitt vin eller buljongSätt ugnen på 225 grader
Servera den frasiga fisken med mos. Lägg fisken i en ugnsfast form. Toppa fisken med blandningen. Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken
Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form
Fisksoppa med smak av kokos/ingefära/lime/koriander. Tina fisken. Lägg i torskrygg/lax och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills fisken känns spänstig och klar
Sambo sa att han tyckte att det va en utav de godaste fisksopporna han nånsin ätit. 4 portioner500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk20 färska eller frysta räkor2 stora morötter1 gul lök1 fänkål1/2 purjolökSmör till fräsning1 dl torrt vitt vin1 1/2 liter fiskbuljong1 lagerblad12 blåmusslorSalt och nymalen vitpepparSkär fisken i stora kuber. Tillsätt fisken och låt sjuda i ytterligare 2-3 minuter. 500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk