Lamm

Lamm

  • 6 Recept
Lammytterfilé med chevregratäng till Påsk!

Lammytterfilé med chevregratäng till Påsk!

Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
Lammfärsbiff med tzatsiki

Lammfärsbiff med tzatsiki

200 g lammfärs. Blanda färsen i en skål med ägg, salt, nymald peppar och fond. Forma till två runda biffar och stek i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter
Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund

Påskens lammstek

Gnid in lammsteken med kryddoljan. Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Lammlåda

Lammlåda

Blanda lammkött, ris, ströbröd, timjan, salt, peppar och pressad vitlök. Ta ut formen efter en halvtimme, ta bort folien och pressa ner lammlådan med en träslev