Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
200 g lammfärs. Blanda färsen i en skål med ägg, salt, nymald peppar och fond. Forma till två runda biffar och stek i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter
Trots att det brukar kallas världens godaste lammkött är det nämligen relativt okänt i Sverige. Det som brukar kallas för världens godaste lammkött, Welsh Lamb, kommer nämligen äntligen till Sverige
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Gnid in lammsteken med kryddoljan. Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Blanda lammkött, ris, ströbröd, timjan, salt, peppar och pressad vitlök. Ta ut formen efter en halvtimme, ta bort folien och pressa ner lammlådan med en träslev