Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Petit-choux bakelser

Petit-choux bakelser

Sätt på ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och fett i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten helt släpper kanter och botten
God grönpepparsås

God grönpepparsås

Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta
Fisk från Skagen

Fisk från Skagen

Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Nu ska jag inte låta mina inlägg ligga och damma i över två år igen. Här mina vänner ska ni få ett riktigt gammalt inlägg, som har legat på lur sedan jullovet, 2015
Laxpaj med spenat och romsås

Laxpaj med spenat och romsås

Tacos, Orientalisk kyckling, kebab och falafel är favoriter men det kan man ju inte äta varje helg. I går var det dags att jobba helg igen
Falsk kräftsoppa

Falsk kräftsoppa

Bjöd Cicci på den här till lunch idag. En gammal klassiker som är snabbt tillagad men ändå lite festlig
Saftig banankaka

Saftig banankaka

Hade ledsna bananer här hemma. Inget passar bättre då än att förvandla dem till en smarrig banankaka. Så himla gott
Lax i ugn

Lax i ugn

Spenat i botten. Lax på spenaten. Salt och citronpeppar. Röran på fisken. Ca 20 min 200 grader 1st hel laxsida (skinnfri)
Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

4 portioner. 800 g laxfilé, med skinn 1 dl grekisk yoghurt 1 röd chilifrukt 1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime 3 msk finhackad färsk koriander 1 tsk salt 1 tsk mortlad rosépeppar Garnering
Höstgryta

Höstgryta

6 personer. Smör. 2-3 dl förvällda. kantareller. 1 kg putsade grytbitar av rådjur. 1-2 dl vatten. 5 dl grädde. 1 msk kinesisk soya
Fredagskakan - Centergömma

Fredagskakan - Centergömma

det började med att jag skulle bjuda mina elever på fika, för att de vunnit en tävling på skolan. Min vana trogen ändrade jag lite i receptet, men originalet är säkert minst lika gott som mina kakor