För ett tag sedan gjorde jag goda saffansbollar, och förutom saffran så har jag ytterligare en krydda jag gärna använder i juletider - nämligen pepparkakskrydda
Wienernougat är helt enkelt julens bästa godis. Fin (eller jag menar, du får inga exakta rektanglar, den ser helt enkelt hemgjord ut precis som sig bör) glänsande choklad fylld med gyllene, rostade mandelflarn och smak av himmelriket
Jag gör alltid på tok för mycket julgodis varje år, det brukar gå i bara farten av för mycket julighet i kroppen och igår gjorde jag en första omgång fudge och lite börjar julinspiration pirra någonstans där inne
Och den blev ju så busigt god. Jag kommer absolut att göra en sats till i påsk och bjuda familjen på=) Det näst bästa med receptet är att de är superenkla att göra, endast tre ingredienser- Oreokakor, Philadelphiaost och mjölkchoklad
Idag ska nämligen ljusstakarna och stjärnorna upp i fönstren. Nej, jag har inte satt upp dem än, för jag tycker nämligen att det är fusk att starta innan advent, och speciellt när advent, som i år, dessdutom infaller innan december månad
Såååå gott och mycke godare att göra egen fudge. Kulprovet är att du kyler några droppar av smeten i kallt vatten och när du kan forma en kula av detta så är den färdig
Godis. Smält ihop den hackade chokladen och den kondenserade mjölken på låg värme. Godis,. När det har smält tar du kastrullen från plattan och blandar i limeskal och limesaft
Jag har gjort två olika flarn och det här är ju helt klart en smak sak. Men jag tycker det var godare när dom inte blir så hårda utan är lite mjuka och krämiga precis som dumle ska vara
mormors kola som verkligen är jul för mig, varm äpplecider, saffranskrans, tjong, knäckiga kryddkakor, hemmagjord daim, pepparkakor, och tortillasnittar