När jag var liten brukade min mamma brässera kycklingen i en gjutjärnsgryta. Jag använder ofta en lergryta som jag ställer in i ugnen, det får samma effekt
Crock Pot passar extra bra till just grytor då kött och grönsaker blir mört och extra välsmakande, näringsvärdena bibehålls bättre samt att det är ett smidigt tillagningssätt
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
I helgen har hela familjen varit samlad så mysigt. Vi började fredagen med att hämta Julia i Örebro på stationen och åt på favoriten Tanh Tai i Kristinehamn
Denna gång blev det en helt bit högrev som jag stoppade in i lergrytan. Blev hur gott som helst. Som allt annat man gör i lergryta tycker jag men jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde denna
Om du inte har en lergryta så skaffa en. Smidigare sätt att laga mat finns inte. och gott blir det. Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten minst 20 minuter
Onsdag 6 april 2016. I god tid inför fredagsmyset tänker vi idag tipsa er om en mycket god och lättlagad dragen gris tillagad i lergryta på låg temperatur
Hej. Tisdag och veckans matsedel. Klicka på namnen för några av recepten som vanligt. =). MÅN. Pölsa och potatis (vi sköt på den från förra veckan, fick ju köttsoppa av mamma)
1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan