När blandningen fått färg häll på buljong och tomat, klipp sönder den lite, koka en stund tills det verkar mjukt och gott, häll på grädde och chana dal, rör sist ner sockret och berberri
Här i huset har det doftat indisk restaurang idag. Kryddstark indisk kyckling. Jag blandade ihop en smakrik och ganska kryddstark kycklinggryta till middag
4 portioner olja till stekning 3-4 kycklingfiléer, beroende på storlek 1 liten burk cocosmjölk, ca 200 g en näve sockerärtor 4 portioner ris, t ex basmati Kryddsås. 100 g cashewnötter 400 g passerade tomater 2 msk rapsolja 2 msk riven ingefära (går säkert med torkad mald också) 1 msk garam masala 1 tsk spiskummin 2 msk honung 1 tsk salt 1 krm cayennepeppar 1 klyfta vitlök Mixa alla ingredienserna till kryddsåsen med en mixerstav eller i en vanlig mixer tills det blir en jämn sås. 400 g passerade tomater
Receptet är viktväktarmat. Ingredienser för 4 personer120 gr äggnudlar eller 1 1/2 dl basmatiris1 tsk paprikapulver1/2-1 tsk cayennepeppar1/2 tsk gurkmeja1 tsk mald kummin1 msk citronsaft1 msk vatten1/2 tsk salt1 tsk olja1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, skivade2 dl kokosmjölk med låg fetthalt, max 6%350 gr räkor eller blandade skaldjurGör så härKoka nudlarna, eller ris om du valt det. 1/2 dl basmatiris
En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Rör ner tomatpuré och ingefära. Med smak av indiska kryddor blir denna rätt en god vardagsmiddag. Med smak av indiska kryddor blir denna rätt en god vardagsmiddag
) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna"
Ska verkligen bli såååå mysigt att få en hel helg tillsammans med dem och så god mat och bara vara. Idag blev det iallafall en indisk kycklinggryta med sallad, naanbröd och raita
Jag har funderat på indiskmat ett tag. Indisk kyckling 4 port. 250 g tomater, passerade. Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter. Indisk kyckling 4 port 600 g kyckling, filéer. 250 g tomater, passerade. Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter och hackad bladpersilja
Lägga crossade tomater, ingefära, timjan, och vatten. Jag älskar indisk curry och brukade äta det en gång om veckan när jag jobbade i Tokyo… Det finns många indisk restauranger i Japan
Måste erkänna att jag inte lagar indiskmat särskilt ofta, så jag blev så glad när jag såg receptet. Det innebär att olika matbloggare skickar recept till varandra och så ska dessa provlagas och utvärderas på bloggen