Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Såsen till denna steken blev helt enkelt underbar 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft 3 dl vatten ½ dl kinesisk soja 5 svarpepparkorn 5 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2 tsk timjan 2 tsk persilja 1 st gul
Jag hade först inte tänkt blogga om denna mycket enkla och goda soppa eftersom jag i torsdags blev oplanerat själv med barnen och därför prioriterade bort att göra surdegskrutonger
Djuvec är en fantastisk risrätt från Balkan som kan tillagas på olika sätt. Den kan göras med ris, kyckling eller som jag har gjort här helt vegetarisk
Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter
Nu så var det väl dags för ett liten inlägg. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
Nu minsann ska ni få världens bästa recept. Jag överdriver inte, den här köttfärspajen är episk. Det är min mammas paradrätt som vi ätit vid varje familjehögtid de senaste 20-25 åren, och anledningen till att jag inte har bloggat om den innan är att jag lovade mamma att inte lägga ut receptet på den eller på hennes andra paradrätt punschglass när jag startade bloggen för åtta år sedan
DAGENS RECEPT 15-03-22. OSTFYLLD KÖTTFÄRS I FORM. Eftersom den här färsen gräddas i form i ugnen kan den göras ganska lös och blir därigenom både saftig och god