Skär korven i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta och tillsätt crème fraiche, vatten och oliver
En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek. Tunt uppskivad med dom klassiska tillbehör såsom kokt potatis, gräddsås, svartvinbärsgelé och inlagd gurka
Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
Köttfärssås låter som en väldigt vanlig och enkel rätt att tillaga. Jag har dock av någon anledning alltid tyckt att det är svårt att få till en riktigt god och smakrik köttfärssås
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Alltså finns det nåt godare än en smaskig gratäng. Med smält ost och krämigt innehåll. Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pasta och köttfärssås
Nu när hösten smyger sig på börjar jag längta efter mustiga grytor och varma soppor. Den här grytan lagade jag igår och den var precis vad jag behövde i höstmörkret
Ett till tips från en kollega. Perfekt eftersom jag hade fläskkarré hemma ändå. Gott var det också. ca 600 g fläskkarré2 rödlökar2 vitlöksklyftor1 röd paprika380 g kikärter1 msk olja2 tsk curry2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)400 ml kokosmjölk1 msk tomatpuré1/2 kruka körvelsalt och peppar1 citronSå här gör duCloseBra att veta när du ändrar antalet portionerDetta recept är gjort för 4 portioner