Ett bröd med rotfrukter och bönor som byter ut en del av mjölet ligger ju verkligen i tiden. I butikens brödhylla lade jag senaste märke till en nyhet - rotfruktsbröd
I söndags bakade jag och storebror ut den och kakorna åts upp på ett kick. De blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig men helt klart goda och björksockret gjorde att de inte blev så överdrivet söta
Inte för att det är något feeeel med att vilja förenkla sin vardag, utan främst för att de glutenfria brödmixerna i butikerna håller sådan tvivelaktig kvalitet och jag vill inte förknippas med dem
Bröd,. Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Med sina vackra brödoch informativa videos öppnade han upp mina ögon för surdegsvärlden. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan