veg

veg

  • 49 Recept
Vegetarisk boeuf bourguignon

Vegetarisk boeuf bourguignon

Och denna rätt är inte bara vegetarisk utan faktiskt helt vegansk. Vego-Boeuf bourguignon. 500 g tzay (en vegansk favorit som finns i frysdisken). //Sofia ♥ 500 g tzay (en vegansk favorit som finns i frysdisken)
Gräddig tzaysås till pasta

Gräddig tzaysås till pasta

4-5 dl vegansk matlagningsgrädde. 4-5 dl vegansk matlagningsgrädde. Detta är ännu ett recept på pastasås med Tzay i
Tabbouleh

Tabbouleh

Skala och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Lägg den i en skål och strö på salt. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter
Tzay a la king

Tzay a la king

Chicken a la King var så länge jag kan minnas min favoritmat innan jag blev vegan. När jag hittade Tzay kändes det som det självklara valet att använda i den veganska varianten av rätten
#16: AUBERGINE – baba ganoush

#16: AUBERGINE – baba ganoush

Har du haft svårt att lyckas med aubergine eller upplevt att ibland lyckas man och ibland inte. Jag har märkt att många inte vet varför aubergine ibland blir “svampig” eller “träig” i konsistensen och helt enkelt har gett upp på denna fantastiska grönsak
Aubergine med fetaost och mynta

Aubergine med fetaost och mynta

Du behöver. 1 st aubergine. 1 msk oliv olja. Salt och Peppar. 1/2 rödlök. 1 st tomat. 15-20 st mynta blad. 100 gram fetaost
Pasta med tomatsås, örter och keso

Pasta med tomatsås, örter och keso

Jag har ett recept på vegetarisk lasagne som jag brukar dela med mig av och som efter mina matlagningskurser hemma i Edsbyn förra året spred sig som vinden
Savory cheesecake – smörgåstårta

Savory cheesecake – smörgåstårta

Den här smörgåstårtan är glutenfri, rik på protein och fiber, vegansk och helt underbar både till lunch och som förrätt till (men inte enbart) påsk
Vegan - auberginesill - prova någonting nytt på buffébordet i år!

Vegan - auberginesill - prova någonting nytt på buffébordet i år!

Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Vegan quesadillas

Vegan quesadillas

Så här gör du. Dela majskolven på mitten. Skär längs med så att alla majskorn lossar. Stek i olivolja i varm panna tills de fått fin färg
Vegan - goda röror

Vegan - goda röror

Jag ville anpassa plocket så det passade så många som möjligt och det blev därför glutenfritt, sockerfritt, nötfritt, sojafritt och vegan
Vegan - glutenfria rödbetsbiffar

Vegan - glutenfria rödbetsbiffar

Rödbetor - överallt finns det stora fina svenska rödbetor för nästan inga kronor just nu. Här kan man prata om att piffa upp maten med lite färg
Daal, indisk linsgryta

Daal, indisk linsgryta

På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Vegan and Raw Chocolate Nana Cream bowl

Vegan and Raw Chocolate Nana Cream bowl

Vegan and Raw Chocolate Nana Cream bowl med massvis med goda garneringar. instagram 100kitchenstories. Idag är ingen vanlig dag för idag är det
Auberginerullar med feta, chili och mynta

Auberginerullar med feta, chili och mynta

Trots att jag har många kokböcker i London har jag kvar några hemma i Sverige med, både i sommarstugan och vanliga huset

Svamp- och fetaostfylld aubergine

I tisdags testade jag ett nytt recept, vegetariskt, som jag hittade på Emma Barremyrs blogg. Det var riktigt gott, så jag kommer helt klart göra om det fler gånger, men kanske med ännu mer fyllning Räckte till fyra luncher/middagar till mig, vilket var super denna vecka eftersom jag varit ensam både på lunchen och middagen
Aubergine och spenatgratäng

Aubergine och spenatgratäng

En god gratäng som funkar perfekt som tillbehör inom LCHF. Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra att steka den i pannan om man inte har möjlighet att grilla