Och denna rätt är inte bara vegetarisk utan faktiskt helt vegansk. Vego-Boeuf bourguignon. 500 g tzay (en vegansk favorit som finns i frysdisken). //Sofia ♥ 500 g tzay (en vegansk favorit som finns i frysdisken)
Chicken a la King var så länge jag kan minnas min favoritmat innan jag blev vegan. När jag hittade Tzay kändes det som det självklara valet att använda i den veganska varianten av rätten
Har du haft svårt att lyckas med aubergine eller upplevt att ibland lyckas man och ibland inte. Jag har märkt att många inte vet varför aubergine ibland blir “svampig” eller “träig” i konsistensen och helt enkelt har gett upp på denna fantastiska grönsak
Jag har ett recept på vegetarisk lasagne som jag brukar dela med mig av och som efter mina matlagningskurser hemma i Edsbyn förra året spred sig som vinden
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 3. Fyllda auberginer. Skölj och skär auberginerna på längden i tunna skivor
I tisdags testade jag ett nytt recept, vegetariskt, som jag hittade på Emma Barremyrs blogg. Det var riktigt gott, så jag kommer helt klart göra om det fler gånger, men kanske med ännu mer fyllning Räckte till fyra luncher/middagar till mig, vilket var super denna vecka eftersom jag varit ensam både på lunchen och middagen
En god gratäng som funkar perfekt som tillbehör inom LCHF. Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra att steka den i pannan om man inte har möjlighet att grilla