Köpte färsk lax och svenska kantareller. Gjorde en matig och färgglad sallad och ugnsbakade laxen. Marinerade laxen i olivolja och limejuice en timme i kylen
Tänk på att såsen ska vara krämigt tjock innan du lägger i laxen eftersom den tunnar ut såsen lite. Nu är det bara att lägga upp purén på varma tallrikar, ta upp laxen med en hålslev, hälla över rikligt med sås och garnera med lite färska räkor, squach, citron och dill
Men, den här gången blev det serverat med lax och grönsaker vilket passade mycket bra till. Smaksätt laxen med salt och citronpeppar och stek, eller ugnsstek, tills den blir genomstekt
Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra. 4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)