Ett snabbt och enkelt brödbak. Saftigt bröd i långpannan. Strö lite mjöl över brödet och skär 20 rutor. Nagga brödet och låt det jäsa under bakduk i 30 minuter
Igår var en sådan kväll för mig, en kväll som resulterade i en väldoftande plåt med frukostbröd. När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
50 g jäst för söta degar33 cl julmust33 cl mörk öl eller porter250 g kvarg1 dl brödsirap4 tsk salt1 msk mald ingefära 2 msk mald pomeranskal1/2 tsk mald kryddnejlikor 2 dl russin20-22 dl rågsikt Det blir ca 32 st Smula ner jästen i en bunke. 1 dl brödsirap
Forma till runda bröd. Pensla bröden med filmjölk och strö över havregryn. Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölk, och värm till 37°