Märith kokbok

Märith kokbok

  • 297 Recept
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

3 dl vetemjöl. 12 msk strösocker. 1150 g kallt smör
Förrätt med rom&räkor

Förrätt med rom&räkor

(4 pers)Lyxräkor. 1 burk cremefraiche. 1 knippe hackad färsk dill. 1 burk röd rom. 2 hackade salladslökar. 1 citron
ÄPPELSILL MED PEPPARROT OCH LINGON

ÄPPELSILL MED PEPPARROT OCH LINGON

1. Skär sillen i bitar. Tärna äpplet och skiva rödlöken. 2. Varva sill, äpple, pepparrot och lök i en burk. 3. Häll över lagen från förpackningen och sätt på lock
Vegansk bönröra med kapris

Vegansk bönröra med kapris

Ännu en vegansk röra som min vän Anette fick i julklapp då hon hade en vegan på julbesök. Ni ickeveganer må icke låta er avskräckas, den är jättegod
Bönröra till bröd

Bönröra till bröd

Så var det då dags att kicka igång en ny termin. Jullovet har varit bra. Jag har sovit otroligt mycket, gått promenader, sett film, umgåtts med nära och kära
Mazarinkaka

Mazarinkaka

Det känns som att temadagarna har avlöst varandra sista tiden, och nu är det dags att fira Mazarindagen
Mazariner

Mazariner

100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1½ dl strösocker. 11 ägg. 13 dl vetemjöl. 1150 g mandel. 13 bittermandlar
Gratinerad linsgryta med fetaost

Gratinerad linsgryta med fetaost

Här kommer receptet på den gratinerade linsgrytan vi åt nyligen när vi firade vår bröllopsdag. Inte alls krånglig att göra, däremot väldigt god
Potatispizza

Potatispizza

Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Ånga den torr. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och pensla degen med olja
Gurkmeja- och ingefärsshot

Gurkmeja- och ingefärsshot

Att ingefära är nyttigt vet ni kanske sedan tidigare men även gurkmeja är supernyttigt och i dessa förkylningstider så blir ju den här solgula shotten en härlig boost till din kropp
Sötpotatissoppa med chilihalloumi

Sötpotatissoppa med chilihalloumi

Det här var en sån där rätt som jag bara slängde ihop utifrån sådant jag hade i kylskåpet. Det blev en soppa på sötpotatis med lite thai-inspirerade smaker
Spenat- och paprikagryta med halloumi 

Spenat- och paprikagryta med halloumi 

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g)) 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 2 msk riven färsk ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 1/2 tsk sambal oelek 1 dl vatten 1 förp krossade tomater (à 390 g) 2 1/2 dl vispgrädde 1 påse färsk spenat (à 200 g) 2 förp halloumiost (à 200 g) salt Lägg till i inköpslistan
Limepaj

Limepaj

Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg