Förrätt

Förrätt

  • 14 Recept
Midsommarens förrätt - Jordgubbsbruschetta

Midsommarens förrätt - Jordgubbsbruschetta

Här har jag valt att använda den i en förrätt, närmare bestämt en bruschetta. En riktigt smakrik och krämig förrätt som passar alldeles utmärkt till det vita vinet Las Moras
Bruschetta med lufttorkad skinka

Bruschetta med lufttorkad skinka

Ingredienser Portioner. 4 6 solmogna tomater 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 kvistar basilika 2 msk olivolja 4 skivor osötat italienskt bröd (grova skivor) 1 kruka ruccolasallad 8 skivor lufttorkad skinka Lägg till i inköpslistan
Baconbullar med timjan!

Baconbullar med timjan!

Du behöver. 1 smördegsrulle. 50 gram philadelphiaost. 1 hackad rödlök. Färsk timjan. 200 gram riven ost. 2 paket knaperstekt bacon
Räkcocktail – enkelt recept

Räkcocktail – enkelt recept

Skär avokadon i kuber. Blanda försiktigt avokado, mango, räkor och den finhackade vårlöken. Fördela i fyra glas eller små skålar
Kall melonsoppa med kräftstjärtar

Kall melonsoppa med kräftstjärtar

385 g kräftstjärtar. 10,5 lime, skal och saft. 11 honungsmelon. 11 tsk Sambal Oelek. 10,5 tsk salt. 13 dl turkisk yoghurt
Vol-au-vent

Vol-au-vent

Till förrätt bjöd jag på en vol-au-vent. Enkel och trevlig förrätt. För lite sen var mina föräldrar och Lisa (vän till familjen) på middag
Gurksnittar med skaldjurssallad och rom

Gurksnittar med skaldjurssallad och rom

gurka (or). 1räk- eller skaldjurssallad. 1stenbitsrom. 1dillSkiva gurka i ganska tjocka skivor. Klicka på någon god, valfri räk- eller skaldjurssallad
Förrätt med räkor

Förrätt med räkor

1 påse frysta lyxräkor eller. handskalade färska räkor. 1 dl majonäs. 1 dl cremefraiche. 1 dl hackad färsk dill
Förrätt med rom&räkor

Förrätt med rom&räkor

(4 pers)Lyxräkor. 1 burk cremefraiche. 1 knippe hackad färsk dill. 1 burk röd rom. 2 hackade salladslökar. 1 citron
SILLCOCKTAIL

SILLCOCKTAIL

1. Häll av sillagen och tärna sillen i bitar. 2. Blanda alla ingredienser i en bunke, salta & peppra. 3. Låt stå 1 dygn före servering