Jag kokade päronen och gjorde chokladmoussen i förmiddags, vilket gjorde att det gick snabbt och enkelt att fixa till efterrätten efter kvällens middag
Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Efterrätten kan förberedas i god tid och stå kylen, smaken blir med koncentrerad ju längre den står men klarar sig säkert några dagar i kyl
Påskbakelse med apelsinmarinerad mango och Mascarpone frosting. 4 april 2015 @ 10. 00. Hej. Idag är det påskafton och solen skiner från en klarblå himmel
4 små eller 2 stora (typ martiniglas)1 förpackning djupfryst mango ca 250g1,5dl vispgrädde1 klyfta lime2 tsk vaniljsocker1 nypa strösockerMyntabladTina mango, ta några fina tärningar och spara till garnering
Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre. Pajen är lätt och smidig att göra,men har man inte dessa små silikonformar att gjuta panacottan i, så får man låta panacottan stelna i kylskåpet och sedan vispa upp och spritsa ett fint mönster
Rosta kokosen i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Låt svalna. Blanda med limeskalet. Mixa mango, matyoghurt, limejuice och florsocker till en slät glass med mixerstav eller i en liten matberedare
Låt espresson svalna och blanda med Cointreau och kardemumma. Vispa äggulorna och sockret poröst. Tillsätt vanilj och rivet apelsinskal i äggsmeten och blanda med mascarpone
GLASS. Hacka den ljusa chokladen och låt den smälta över ett vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulor, kondenserad mjölk, vaniljpulver och den smälta chokladen i grädden