Efterrätt

Efterrätt

  • 36 Recept
Konserverade päron med after eight mousse

Konserverade päron med after eight mousse

Jag kokade päronen och gjorde chokladmoussen i förmiddags, vilket gjorde att det gick snabbt och enkelt att fixa till efterrätten efter kvällens middag
Julig efterrätt

Julig efterrätt

Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Efterrätten kan förberedas i god tid och stå kylen, smaken blir med koncentrerad ju längre den står men klarar sig säkert några dagar i kyl
Ljuvlig efterrätt

Ljuvlig efterrätt

Denna chokladpannacotta  ligger högt på vår topp tio lista över efterrätter, vi har skrivit om den tidigare men den förtjänar verkligen ett inlägg till
Fruktsallad i julig lag

Fruktsallad i julig lag

Lag. Koka upp socker, vatten, stjärnanis, uppsnittad vaniljstång och kanel och sjud i 10 minuter. Låt svalna
mörk Chokladmousse

mörk Chokladmousse

200 g mörk choklad. 400 g vispgrädde [4 dl]. 45 g äggula [3 st]. 55 g ägg [1 st]. 50 g strösocker [0,5 dl]. 50 g vatten [0,5 dl]
Mangopannacotta med passionsfrukt

Mangopannacotta med passionsfrukt

Pannacotta är en favorit-efterrätt hos barnen och det är ju så otroligt enkelt att göra, framför allt när man använder gelésocker och inte gelatin
Mango surprise

Mango surprise

4 små eller 2 stora (typ martiniglas)1 förpackning djupfryst mango ca 250g1,5dl vispgrädde1 klyfta lime2 tsk vaniljsocker1 nypa strösockerMyntabladTina mango, ta några fina tärningar  och spara till garnering
Dessert till nyår?

Dessert till nyår?

Har du inte hunnit med att komma på vilken dessert du skall bjuda på tills nyår. Då har jag faktiskt något som kanske kan hjälpa dig på traven
Mango och kokos paj

Mango och kokos paj

Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre. Pajen är lätt och smidig att göra,men har man inte dessa små silikonformar att gjuta panacottan i, så får man låta panacottan stelna i kylskåpet och sedan vispa upp och spritsa ett fint mönster
Citrussallad med granatäpple

Citrussallad med granatäpple

Lag. Snitta vaniljstången. Koka upp vin, sirap och vaniljstång i en ka-strull. Låt kallna i kallt vattenbad
Irish coffe mousse.

Irish coffe mousse.

Du kan byta ut till 50 g ljus choklad om du tycker att det blir för mycket mörk chokladsmak. Prova gärna med med mörk rom istället för whisky
Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel

Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel

Rosta kokosen i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Låt svalna. Blanda med limeskalet. Mixa mango, matyoghurt, limejuice och florsocker till en slät glass med mixerstav eller i en liten matberedare
Tiramisu med apelsinlikör

Tiramisu med apelsinlikör

Låt espresson svalna och blanda med Cointreau och kardemumma. Vispa äggulorna och sockret poröst. Tillsätt vanilj och rivet apelsinskal i äggsmeten och blanda med mascarpone
Tiramisù med mango och apelsin

Tiramisù med mango och apelsin

250 g mangotärningar. 4 st savoiardikex. 1 st apelsin. 1 dl strösocker. 2 dl vispgrädde. 125 g mascarpone. 3 msk strösocker
Tiramisu med rårörda hallon

Tiramisu med rårörda hallon

Separera äggen. Vispa äggulorna och sockret ljust och pösigt. Smält chokladen på låg värme över vattenbad eller i mikron
Mascapone  och fruktsallad

Mascapone och fruktsallad

Detta är väldigt gott. Ett måste i början på året för att få i sig massa vitaminer och fibrer. Fruktsallad gjord på
Chokladsufflé

Chokladsufflé

3 st ägg. 1 dl strösocker. 125 g mörk choklad
Choko Loco Glassbomb

Choko Loco Glassbomb

GLASS. Hacka den ljusa chokladen och låt den smälta över ett vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulor, kondenserad mjölk, vaniljpulver och den smälta chokladen i grädden