Bjöd som vanligt över min veggo mamma, som jag brukar försöka göra när jag lagar något vegetariskt. Fick detta receptet av min handledare här om veckan
Hej där vänner. Idag kom jag hem från en låååång veckas fantastiska äventyr i Asien där jag varit för att scouta vad som händer i östanland på vegofronten
Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper
Jag gör hummus väldigt ofta, men då främst baserat på färdigkokta kikärtor i burk. Och det är inget fel på det - jag är en förespråkare av genvägar i köket
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kålen och skaka av den. Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor. Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform
Den här röran kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern. Den passar utmärkt som tillbehör till kött och kyckling, gärna till grillat eller som förrätt tillsammans med bröd och oliver
Halländskt gästabud i kväll - och då passar ju detta. Enkel, len, mycket god soppa. 4 portioner. 250 gram, ett stånd grönkål1 gul lök2 små klyftor vitlök2 veg buljong8 dl vatten2 dl grädde1/2 citronmuskotsvartpepparRensa bor det grövsta från grönkålen
Originalreceptet på de här kanongoda kikärtsburgarna kommer från Jamie Olivers hemsida (se här). När jag gjorde smeten började jag tro att jag kanske hade missat någon ingrediens, för den blev ganska lös så burgarna var rätt svåra att steka