Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över
Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkert sett honom göra sin klassiska Shepherd Pie, eller som det också kallas Cottage pie som är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Köttet trillade sönder. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme. mmmm 1,5 kg nötkött
Köttfärssås (se recept nedan). Köttfärssås. Börja med köttfärssåsen. Fräs köttfärsen. I med hackad lök, köttbuljongtärningar, tomatpuré, svartpeppar och vatten