Bjud hem lite vänner, eller familj, vetja och ställ till med kycklingfest. Bryn kycklingfiléerna runt omkring så de får fin färg, krydda dem med salt och peppar
Ja, jag tänkte mig någon form av plockmat-lunch med lite kyckling, lite kött, grönsaker, kallskuret och lite pizzabullar (barnfavoriten), hemmagjord potatissallad etc
Strimla kycklingfiléerna, skala och skiva lök och vitlök, skiva champinjonerna. Fräs kyckling, lök, vitlök och champinjoner i olja utan att det får färg
Med hel kyckling. Smaksätt kycklingen genom att stoppa in timjan, rosmarin och purjolökshack i buken. Lägg kycklingen i lergrytan, ringla över lite olivolja, på med lock och in med allt i kall ugn
Fläskfilé i skivor och kycklingfilé i större grytbitar. 1 kg fläskfilé eller kycklingfilé ca ( brukar ta 1 fläskfilé + 2 kycklingfilé till en sats marinad)
Lunchen idag blev kyckling i god sås. Smöra en ugnsformoch lägg i kycklingen. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll den över kycklingen och svampen
Koka upp vattnet med smulade buljongtärningar och lägg sedan ner kycklingen. Se till att vattnet täcker kycklingen, häll över mer vatten om det behövs, tills den täcks
Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. 3 stora kycklingfiléer. Lägg sedan lök, paprika och kyckling i ugnsformen tillsammans med potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. 3 stora kycklingfiléer
Middagen intogs inne i köket, men jag sprang ut på altanen och insöp lite höstluft medan jag fotograferade kycklinggrytan med curry, ris och gröna ärter i det sista kvällsljuset
Lägg den brynta kycklingen i såsen och låt puttra tills de är genomstekta. 700 g kyckling. 2 kycklingbuljongtärningar. 700 g kyckling. 2 kycklingbuljongtärningar