Smula kexen för hand i en bunke. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Fördela kexsmulet i glasen och sedan den karamelliserade mjölken (kola) ovanpå
Jag skulle kunna förvrida sanningen lite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik
Att göra egen äggfri majonäs är otroligt enkelt och snabbt, du är klar på två minuter. Använd spadet ifrån en burk kikärtor, du kan självklart göra på samma snabba sätt om du vill byta ut spadet mot ett helt ägg
Så gör du. Cirka 10- 12 dl granola Sätt ugnen på 170 grader Blanda en flytande "kräm" av kokosolja, O’boy med 30% mindre socker och honung/agavesirap Häll upp havregrynen i en stor skål och och häll O’boy-krämen över Rör om tills havregrynen är helt täckta av kräm Täck en plåt med bakplåtspapper Häll upp granolan på plåten och sprid ut Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om Baka ytterligare 10-15 minuter Vill du ha riktigt stora kluster häller du på hackad choklad på den varma granolan och rör om försiktigt Kyl sedan helt på plåten utan omröring
En god chokladkaffekaka som håller sig saftig i flera dagar. Jag valde en mörk mintchoklad i denna kaka och den blev mycket god och ibland är det roligt att variera sig med smaksatt choklad