Nötkött

Nötkött

Gammaldags slottsstek

Gammaldags slottsstek

Bryn köttet runt om i smöret. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Skala lök och morötter och skär i bitar
Chili con carne

Chili con carne

1 kg högrev. 1175 g rökt sidfläsk. 12 st gula lökar. 12 st vitlöksklyftor. 12 st röda paprikor. 1smör. 1salt. 13 msk chilipulver
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Casper fick följa med kusinerna på bio idag och se nya Flygplan 2, lyckan var total. Efter bion kom de besök med brorsan och fru
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Till detta passar klyftpotatis, potatisgratäng eller kall potatissallad
Rostbiff

Rostbiff

Rostbiff är en favorit som är lika god att serveras kall som varm. Köttet blir mört och gott när den får tillgas på låg temperatur i minst en timme
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader