)Jag tillagade kycklingen i lergryta med endast lite soja, salt, peppar och 1,5-2dl vatten. En riktig söndagsmiddag tillagades igår och det var väldigt gott
1 kg skinstek - jag hade bogstek2 gula lökar i klyftor2 dl rött vinGnid in köttet med salt och peppar,lägg ner i en genomfuktig lergrytaLägg i lökklyftorna, häll vinet över, in i en kall ugn
Blötlägg lergrytan i 10 minuter och forma sedan köttfärsen till en avlång limpa i botten av den. Ställ in lergrytan och värm ugnen till 255° med över-och-undervärme (observera att ugnen måste vara kall när grytan sätts in så att den inte spricker)
Karré i lergryta med smak av Örtkryddor Provencal. Börja med att lägga lergrytan i blöt, cirka 1 timme innan den ska in i ugnen. När lergrytan står i ugnen sätter man på värmen, den ska vara 225 grader