Fisk

Fisk

Skolans panerade fisk med kall dillsås

Skolans panerade fisk med kall dillsås

Rimmlag1 l vatten 1 msk salt 300 g torsk (fryst upptinad torsk funkar). 1Panering4 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 0,5 dl vatten 2-3 dl pankoströbröd
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Tina fisken om den är fryst. Lägg fisken på en tallrik. Ta upp fisken med hålslev och lägg upp på varma tallrikar
Torsk i äggsås med dill

Torsk i äggsås med dill

Koka äggen i 9 minuter. Skala dem sedan och tärna dem grovt. Koka torskfiléerna i saltat vatten tills färdig (tar endast några minuter)
Panerad torsk med skagensås

Panerad torsk med skagensås

Skagensås. Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt
Stekt panerad fisk med kall sås

Stekt panerad fisk med kall sås

En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Panerad torsk i gräddig sås

Panerad torsk i gräddig sås

Fisk, salt, vitpeppar, ströbröd, smör, grädde och mjölk. Häll sedan över hälften grädde och hälften mjölk, så fisken nästan täcks
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej). 1 ägg. mjöl och panko till panering
Stekt spättafilé med remouladsås

Stekt spättafilé med remouladsås

Salta och peppra fisken. Vänd filéerna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och avsluta med att vända dem i ströbröd blandat med sesamfrön
Panerad strömming med pepparrotssmör

Panerad strömming med pepparrotssmör

Börja med att koka blomkålen om du ska servera tillsammans med mos. Skär bort fenan på de fjällade strömmingfiléerna om det inte redan är gjort
Stekt spätta med äggsås

Stekt spätta med äggsås

Ingredienser Portioner. 4 800 g rödspättafilé 900 g fast potatis 2 ägg salt och peppar 2 dl vetemjöl 1/2 ask färsk dill (à 20 g) 2 dl crème fraiche 250 g broccoli 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Fiskbiffar

Fiskbiffar

Fiskbiffar är snabbt och enkelt och blundar man när man äter så kan man låtsas att det är hamburgare, så fiskbiffar är absolut något för alla
Fiskbiff med mos och kall sås

Fiskbiff med mos och kall sås

Om jag vill att barnen ska äta mer fisk så blir det denna maträtten i topp. Martina ca 562 kcal/port Fiskbiff. ca 107 kcal/port 4 port 400 g fiskfilé 1 ägg 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 1/2 dl ströbröd 2 msk smör Mixa alla ingredienserna utom ströbrödet och smöret till en färs i en mixer. 400 g fiskfilé
Fräscha fiskbiffar av lax och torsk

Fräscha fiskbiffar av lax och torsk

Dagens fräscha och enkla fiskbiffar är ett perfekt sätt att få hela familjen att äta fisk. Man kan givetvis använda färsk fisk, köpa fiskfärs direkt från fiskhandlare och blanda andra fisksorter
Torskbiffar med kall dillsås

Torskbiffar med kall dillsås

Det var ju egentligen fisktisdag igår, men eftersom jag mer eller mindre låg däckad i soffan hela dagen så får ni veckans fisktips idag