Det ena leder till det andra. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Hur lätt på en skala är det egentligen att fota köttfärslimpa så den ser aptitlig ut. Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
1. Blanda havregryn och vatten, låt stå 5-10 minuter. 2. Blanda ner färs och kryddor. 3. Forma 4 biffar, bädda in en ostbit i mitten och stek biffarna i smör tills köttsaften är genomskinlig
Låt havregryn och potatismjöl svälla i en skål med vatten och fond, ca 10 minuter. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör