Diverse

Lamm i lergryta

Idag blir det lamm i lergryta. Ett alldeles genialt sätt att laga god och nyttig mat på. Man kan blanda i stort sett vad man vill och sedan bara vänta på att det ska bli klart
Långlagad lammstek på rosmarinbädd

Långlagad lammstek på rosmarinbädd

I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Varma mackor med kungligt täcke

Varma mackor med kungligt täcke

Superenkelt och ingredienser som man nästan alltid har hemma. Att jag kallar det kungligt täcke är för att kungen gör något liknande hemma hos sig när han blir hungrig på något litet, och han har alltid Kalles kaviar hemma bland annat
FrukostMuffins (LCHF)

FrukostMuffins (LCHF)

Det är januari månad och jag som övriga svenska folket försöker att äta lite bättre. LCHF fungerar väldig bra för mig och för min mage, så nu blir det hårdkörning ett tag framöver
Rostad musli med torkade bär

Rostad musli med torkade bär

Att rosta sin egen musli är både godare och betydligt nyttigare än att köpa de extremt sötade frukostflingorna som säljs ute i handeln
Lammstek till påsk?

Lammstek till påsk?

Nu drar det ihop sej, påsken är på gång och för många betyder det extra god mat och dryck. Vi tänkte tipsa er om båda idag
Räkgratäng

Räkgratäng

Räkgratäng (2 personer). 3-4 dl skalade frysta räkor. 3 dl frysta grönsaker. 2 dl matlagningsgrädde. 1 dl riven ost
Broccoli- och blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

Broccoli- och blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

500 g blomkål 300 g broccoli 2 förp bacon (à 140 g) salt. 1Bechamelsås50 g smör 0,5 dl vetemjöl 1 dl kokspad från blomkålen och broccolin 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen 150 g riven mozzarella 1 dl parmesanost, riven