På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Laxburgare. 400 g skinn- och benfri laxfilé 1 röd chilifrukt ½ röd paprika 75 g fetaost ½ dl färsk timjan ½ msk grovkornig senap 3 msk vispgrädde 2 msk potatismjöl 60 g bland sallad Olivolja Salt och peppar
Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Det lagades en 3 rätters meny. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt
En fantastiskt god fiskrätt som skulle ha platsat på vilken nyårsmeny som helst. Mjäll, fast och skivig ugnsbakad torsk som serverades med färsk hummer, smörpocherad fänkål och squash samt en smörsås smaksatt med färsk dill
Lax. är en klassisk rätt vid svenska mathögtider. Lax är lätt och laga och blir. alltid gott. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags
Det här är en favorit som vi äter om och om igen. Den är helt enkelt beroendeframkallande. Receptet har jag hittat hos Leila men hon använder färsk chili på och det passar inte mig
Jag brukar ofta crave. a grillad scampi som serveras på en restaurang i närheten av där jag bor. För att slippa behöva betala dyra pengar för att käka min favoriträtt på restaurang så har jag flera gånger försökt att återskapa den här mumsiga rätten
Hej hej på er. Vilket vårväder vi har. Visst blir man på så gott humör när dagarna är ljusare. I går eftermiddag storstädade jag här hemma, såååå skönt när det är gjort