Gooood middag vänner. Tisdag redan, jag hänger inte med. jag befinner mig fortfarande i någon form av skön bubbla och denna sommaren känns som den längsta ever
Värm ugnen till 175 °C. Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler. I en stor skål, tillsätt lönnsirap, farinsocker, dijonsenap , flingsalt och cayennepeppar
Marinerad vitkål. Finstrimla vitkål och morot. Marinera i lite salt och socker i cirka 20 minuter. Lägg sedan vitkål och morot i ett durkslag och pressa ur så mycket vatten som möjligt
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och lök. Skiva potatis och lök i matberedare eller med kniv. Varva potatis, lök och vitlök i en sor gratängform
God söndagskväll, foodies. Hoppas helgen varit till belåtenhet, med massor av god mat. Här i Najnis kök har det härjats med kanelbullebak och matlagning så det stått härliga till, minsann
Vad är väl en bal på slottet eller en Nobelmiddag. Vi firade stort med fiskgratäng och morotssallad. Blomkålssoppa kan vi äta vilken annan dag i veckan som helst (den var säkert alldeles underbar)…
Jag sitter och tittar på norska moppar. Det vill säga sex-åringar som har judoträning. Mitt i mopparna fångar en konversation bland andra mammor min uppmärksamhet
Bacon explosion med mycket färs och ost. Du väver ihop baconet likt en matta, så att du kan breda ut färsen och tillbehören, för att sen rulla ihop den och lägga den på grillen
If using chicken breasts, cut them lengthwise into thin fillets, each fillet will make one bomb. Pound the chicken fillets between parchment paper until about ¼ inch thin