kött

kött

  • 28 Recept
Ugnsbakad torsk med kräftskagen & linssallad

Ugnsbakad torsk med kräftskagen & linssallad

Måndag kväll är sällan den kväll då man experimenterar i köket. Oftast kör man på ett säkert kort, något man lagat tusen gånger och skulle kunna göra i sömnen
Ugnsstekt fläskfilé med äpple och lök

Ugnsstekt fläskfilé med äpple och lök

 Ugnsstekt fläskfilé med äpple och lök4 portioner 500 g fläskfilé2 tsk soya2 tsk olivolja2 vitlöksklyftor, pressade 2 krm salt2 krm vitpeppar4 tunna skivor parmaskinka1 gullök4 morötter2 syrliga äpplen4 krm gourmetsalt Till serveringKokt potatisSalladGör så härBlanda samman soja, olja, vitlök, salt och pepparGnid in fläskfilén med blandningenSkär lök och morot i tunna skivorSkär äpplet i klyftorBlanda lök, morot och äpple i en ugnsfast form ochströ på saltLägg fläskfilén ovanpåStek i ugn i 200 grader tills innertemperaturen i köttet är 68 grader, ca 30 min  Mer smalmat
Hemgjorda hamburgare på grillen!

Hemgjorda hamburgare på grillen!

Jag har verkligen saknat det i sommar, även om jag har stått dagarna i ända på Köttkrogen vid grytorna så går det inte att jämföra med hemmamatlagning
Rostbiff

Rostbiff

På morgonen stoppa vi i köttermometern. Man gör som man vill om man vill hälla detta över köttet eller serveras i en skål bredvid
Tjälknöl

Tjälknöl

1 kg valfritt fruset Nötkött rekomenderar Älg. Lägg in den helfrusna köttbiten i ugnen på grader 90 i ca 8-12 timmar (varierar på storleken av köttet, 1 kg blir 10 h). Koka upp lagen i ca 3-4 min lägg ner köttet i lagen så köttet täcks, i ca 4-5 timmar. Related 1 kg valfritt fruset Nötkött rekomenderar Älg. ca 3-4 min lägg ner köttet i lagen så köttet täcks, i ca
Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Prova dig fram med olika typer av kött. Överblivet kött passar utmärkt som pytt eller som pålägg. Skär köttet i tunna skivor
Rostbiff i ugnen

Rostbiff i ugnen

Krydda köttet rikligt med salt och peppar och stek i stekpannan runt så köttets porer stängs hastigt och saften inte rinner ut under tillagningen
Rostbiff

Rostbiff

När biffen har tinat efter en stund (det känns när den är tinad det är liksom bara att klämma och känna)stoppar du in köttermometern tills biffen har en innetemperatur på 60 grader
Rostbiff i ugn

Rostbiff i ugn

Bryn steken runt om köttet. Stick in termometern där köttet är som tjockast och låt sen steken stå i ugnen tills termometern visar ca 65 grader. Gå ner till 60 grader om du vill ha mer rödare kött. Låt köttet vila i 15 min innan du skär upp det
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Kött som räcker till många. Ta ut och linda aluminiumfolie runt köttet. Blanda marinaden och ta ut köttet och lägg i dubbla platspåsar
Inkokt lax

Inkokt lax

Våren känns i luften. Då kommer vårmaten fram. För mig är inkokt lax vår och kanske lite påsk. Så onödigt gott, dessutom snabblagat
Kokt lax med pepparrotssås 12 propoints

Kokt lax med pepparrotssås 12 propoints

Hallå i stugorna,Ett par dagars tystnad, trodde ni att ni blivit av med mig va. Icke sa nicke. Var ute och käkade häromdagen så jag slapp laga mat
Lax i foliepaket

Lax i foliepaket

Vi testade något nytt idag (och något snällt för magen = inget stekt) och jag blev överraskad hur gott det blev
Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Mortla ihop rubben och gnid in köttbiten med kryddblandningen. Grilla så köttet får fin grillyta. Lägg sedan köttet på indirekt värme under lock resten av tiden
Stekt torsk med rökt fläsk

Stekt torsk med rökt fläsk

Så blev det rökta fläsket stekt. Foto. Jurek Holzer. Ibland är det gott med någonting enkelt, även på helgerna
Kokt torskrygg med skirat smör och riven pepparrot

Kokt torskrygg med skirat smör och riven pepparrot

Innan jag bjuder er på denna fina rätt så är en liten förklaring och klagosång på sin plats. Anledningen till mitt två veckor långa svek mot mina kära läsare och den grymma bloggen kokskatten är en
Torskrygg med sparris och syrade tomater

Torskrygg med sparris och syrade tomater

Torskrygg med sparris, syrade tomater och vitvinssåsI helgen åt vi en otroligt god torskrygg tillsammans med kokt sparris, syrade tomater och vitvinssås