Middag

Middag

Laxlasagne

Laxlasagne

Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fäs purjolök och vitlök i en stekpanna med smör. Blanda i spenaten och fräs tills spenaten är mjuk
Kycklingminestrone

Kycklingminestrone

Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 morötter 1/2 purjolök 500 g kycklingfärs 3 msk olivolja salt och peppar 2 vitlöksklyftor 1/2 dl tomatpuré 1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 tsk timjan 3 dl risonipasta 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Banan- och nutellacrêpes

Banan- och nutellacrêpes

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Crêpes-smet 3,5 dl mjölk 2 dl mjöl 2 st ägg 1 dl vatten 1 msk socker 0,5 tsk salt 1 tsk vaniljsocker Fyllning 2 st banan(er) 1 dl nutella Köp receptet
Crepes-smet

Crepes-smet

1,6 dl vetemjöl, 100 gram. 12 krm salt. 13 dl mjölk, standard. 11/2 tsk socker (valfritt). 13 ägg, medelstora
Galetter från Bretagne

Galetter från Bretagne

vatten. 1filmjölk. 1bovetemjöl. 1salt. 1ägg. 1smör. 1Galette Camembert, 4 st. 1Camembert (200 g). 1fransk sallad. 1äppelcidervinäger
Yakiniku på lövbiff

Yakiniku på lövbiff

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 minuter

Gryta med fläskytterfilé och chorizo!

Perfekt med grytor de blir bara godare och godare när man värmer dem, så perfekt middagsmat. Vilken dag så härligt nu är det väl vår i alla fall, kan bli ett bakslag men det hoppas vi blir kort
Fyllt grekiskt bröd (Gýros pita)

Fyllt grekiskt bröd (Gýros pita)

Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen som får jäsa i ca 30 minuter