Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar
Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Lägg potatisbitarna i lergrytan, salta väl och blanda runt. Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter
Lagade sjömansbiff i lergryta i helgen. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten. Lite förberedelser krävs ju, medan sedan sköter sig middagen själv i grytan och man kan göra vad man vill under tiden
Med matglädje, goda råvaror och en lergryta kan det inte gå fel. Lägg alla ingredienser i en blötlagd lergryta, ställ in i kall ugn och låt stå 2 timmar innan du tar ut lergrytan ur ugnen