Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Season the salmon filets (or fish if using) on both sides with salt and pepper, and sear in the hot pan, flesh-side down first, for 5 minutes on each side, or until cooked to your liking
Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Här kommer receptet på en fisksoppa som passar lika bra till vardags som till fest. Jag använde lax och torskfilé men du kan använda den fisken som du tycker mest om
Som föräldraledig är jag mer medveten om när solen går ner än tidigare. När jag jobbar kan jag ju mest konstatera att det är mörkt när jag sticker ut näsan utanför kontoret klockan fem, men nu märker jag att det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag som går
Jag Ä L S K A R saffran i lussebullar och andra bakverk. Men jag har alltid haft svårt för saffran i matlagning,Bortsett från den här soppan som är galet god♥
I fredags bjöd jag på den här soppan till ett "vinlotterigäng", det blev ett hopkok av det jag hade i kylen bortsett från saffran då som inte hör till mitt basförråd
Ingredienser Portioner. 4 Halloumisallad 3 dl bulgur 1 rödlök 2 morötter 1 zucchini 2 msk olivolja salt och svartpeppar 1 tsk timjan 1 msk balsamvinäger ca 300 g halloumiost Citron- och gurkröra 1 gurka 1/2 citron 250 g kvarg (10 %) 1 vitlöksklyfta Till servering 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Ingredienser Portioner. 4 800 g rödspättafilé 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 1/2 fiskbuljongtärning 1/2 ask dill (à 20 g) salt och peppar 4 port ris 1/2 ask små ärter (à 250 g) 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare