Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Gårdagens lunch blev en supergod kycklingrätt som jag åt tillsammans med jasminris. Det är inte ofta jag äter ris men det var riktigt gott för en gångs skull
Jag tycker det är roligt att ha temamiddagar. Vi kör inte alltid all in så vi skippade utklädnad. Det är ju i och för sig väldigt roligt, men inte nödvändigt vid varje bjudning
Händer det att ni lagar köttfärslimpa till middag. Köttfärs inbillar jag mig är en av de vanligast förekommande livsmedlen i våra kyl- och frysar och köttfärslimpa är en perfekt ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
2 gula lökar2 stora squash1 liten burk krossade tomater (ca 200 gram)ca 600 gram fläskytterfilé2 morötter4 potatisar i halvor1 halv burk figaro oliver med piment (undvik Icas, de nya på marknaden, smakar fan, de är inte mogna
Härlig pastagratäng där allt samlas under ett gratängtäcke smaksatt med mango, tomat och paprika. Du kan välja pasta av valfri sort, t ex farfalle, gnocchi eller penne