Populär

Populär

Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka äter man kanske bäst på Brösarps gästgiveri. Pröva mitt recept och fräs äppleskivor till - även om det inte tillhör det klassiska
Äggakaka med lingon och bacon

Äggakaka med lingon och bacon

Servings. 4. Cook Time. 40 Min. Kyckling San Fransisco. 20 Min. Asiatisk pasta med kyckling och bacon. 6 (förrätt)
Röda vinbärsgelé

Röda vinbärsgelé

Idag fortsätter jag röda vinbärstemat och slänger in ett recept på röda vinbärsgelé. I vår familj är vi väldigt förtjusta i vinbärsgelé och vi äter det istället för lingonsylt till t
Kalkontårta

Kalkontårta

Kantskär brödskivorna och lägg ut tre till en botten. Rör samman ajvar med majonnäs och bred det över brödet
Smörgåsbakelser

Smörgåsbakelser

Jäkulskt goda smörgåsbakelser som passar perfekt när man ska se rysare och sätta nåt i halsen under ett chockinslag
Skinka med legymsallad

Skinka med legymsallad

Till 1 person. 1 dl gräddfil. 1 tsk senap. 1 msk majonnäs. hackad gurka. hackade rädisor. 2 cornichoner, hackade
Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

Idag bjuder jag på förslag på vad man kan bjuda på till studentmottagningen. Det finns både bufféförslag och rätter man kan servera för sig

Entré med rökt kalkon och legymsallad

Börja med legymsalladen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka gurka och äpple. Låt ärterna rinna av. Blanda gräddfil med majonnäs och övriga ingredienser
Vitkålssallad

Vitkålssallad

Presentation. Marie. Hej. Jag är en tjej på 46 år som brinner för allt som har med mat och göra. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihopa Billigt och lättlagat för allt och alla
Pizzasallad (vitkålssallad) med italiensk salladskrydda

Pizzasallad (vitkålssallad) med italiensk salladskrydda

Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag
Pizza med italienska smaker!

Pizza med italienska smaker!

Här kommer ett fint recept på en pizza med härliga italienska smaker. Det här borde man göra oftare, det är ju sååå mycket godare än köpepizza, enligt mig i alla fall
Pizza med oxfilé och bearnaisesås

Pizza med oxfilé och bearnaisesås

Ibland kan jag verkligen sakna svensk pizza. Trots att det finns mycket goda pizzor här i London så har den svenska bakfyllepizzan en speciell plats i mitt hjärta
Mustig gryta med porter

Mustig gryta med porter

En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. ). Supergod iaf. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Irländsk gryta med mörkt öl

Irländsk gryta med mörkt öl

Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Fläskfilé i grönpepparsås

Fläskfilé i grönpepparsås

Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor och dela i bitar om 2 cm. Salta lätt på fläskfilébitarna och bryn dem runt om i en het stekpanna