Kötträtter

Kötträtter

  • 4 Recept
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka grekisk gratäng med aubergine

Moussaka grekisk gratäng med aubergine

Sätt ugnen på 180 grader. Skiva auberginerna i 0,5 cm tunna skivor. Lägg i en stor skål eller plastpåse och salta dem med en tsk salt
Aubergine gratäng

Aubergine gratäng

perfekt, sköter sig nästan själv. 4 pers. 1 stor aubergine. 500 g köttfärs (blanda med 2 msk oxfond , 1 tsk var av timjan ,oregano , rosmarin , salt o peppar )