Bröd

Bröd

  • 42 Recept
Söndagsfrukost

Söndagsfrukost

Frukost är i särklass det bästa målet på dagen. Jag älskar frukost. Och helgens frukostar måste ändå vara de bästa eftersom man ofta har gott om tid och kan lyxa till det lite extra
Fröknäcke

Fröknäcke

Grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller till brödet är torrt. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke och rör ihop
Fröknäcke

Fröknäcke

1-2 tsk brödkryddor. 1-2 tsk brödkryddor. Igår gjorde jag en ny laddning fröknäcke. Tänker att det är bäst att passa på innan myran kommer, vilket kan bli vilken dag som helst nu
Surdeg – recept på grunddeg

Surdeg – recept på grunddeg

Första dagen. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn
Formfranska

Formfranska

Äntligen har jag fått till ett bra franskbröd som går att rosta och som barnen gillar. Jag är nära men eftersom jag fortfarande har jäst i brödet så är jag inte riktigt i mål än
Vanlig vit formfranska.

Vanlig vit formfranska.

Det hör inte till vanligheterna att vi äter vitt bröd, till vardags knaprar vi knäckebröd, rostar mer fiberrikt bröd (recept på vårt Roast’n Toast hittas här) och äter mycket finskt rågbröd
Siraps limpa

Siraps limpa

Knåda degen och forma till två bröd eller stort. Siraps limpa. 50 g smör. 5 dl filmjölk. 50 g jäst. 2 dl sirap
Varm smörgåstårta med hönökaka

Varm smörgåstårta med hönökaka

Till 6 personer. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 2 paket bacon. 2 burkar creme fraiché (lätt creme fraiché blir lätt rinnig)
Smörgåstårta

Smörgåstårta

På med brödskivor, bred ut lager nr. Kantskär brödet och lägg ut 8 st skivor (botten av tårtan) på en bricka eller annat passande underlag. Lägg på 8 st skivor bröd och fortsätt med lager nr. 3 och tillsist bröd uppepå
Saftig smörgåstårta med tonfisk

Saftig smörgåstårta med tonfisk

Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Bagels med olika frön

Bagels med olika frön

Bagels med olika frön. I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Bröd på eget vis

Bröd på eget vis

Tänkte nu göra några stycken rör ihop-bröd på de mjölsorterna som redan finns. Smöra en avlång brödform och bröa formen
Nettans siraps limpor

Nettans siraps limpor

Ibland så vill man bara baka bröd snabbt utan jäsning och knådning. Här är ett fantastiskt gott bröd som du gör på ca en timme
Snabblimpa med filmjölk

Snabblimpa med filmjölk

Bara att blanda ihop en smet för hand och sedan hälla upp i en brödform. Olja en brödform och häll i degen och tryck ut den jämt med en blöt hand
Norrlandsbröd

Norrlandsbröd

Tillsätt långfil och brödsirap. 3-4 dl brödsirap. Sätt ugnen på 100 C. Blanda alla torrvaror i en bunke. Degen skall vara lös
Kesobullar

Kesobullar

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37º och rör ut jästen i degvätskan
Gott hembakat bröd

Gott hembakat bröd

Jag har länge tänkt baka detta goda bröd men det blir aldrig av. Jag har även sagt på jobbet att jag ska ta med hembakat bröd en dag
Grovt bröd

Grovt bröd

Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser. Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Ciabatta på mitt sätt

Ciabatta på mitt sätt

Långjäst lite segt bröd med stora bubblor. Jag blandar olika mjölsorter och gryn för att få ett nyttigare och mer smakrikt ciabattabröd
Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt