Frukost är i särklass det bästa målet på dagen. Jag älskar frukost. Och helgens frukostar måste ändå vara de bästa eftersom man ofta har gott om tid och kan lyxa till det lite extra
1-2 tsk brödkryddor. 1-2 tsk brödkryddor. Igår gjorde jag en ny laddning fröknäcke. Tänker att det är bäst att passa på innan myran kommer, vilket kan bli vilken dag som helst nu
Äntligen har jag fått till ett bra franskbröd som går att rosta och som barnen gillar. Jag är nära men eftersom jag fortfarande har jäst i brödet så är jag inte riktigt i mål än
Det hör inte till vanligheterna att vi äter vitt bröd, till vardags knaprar vi knäckebröd, rostar mer fiberrikt bröd (recept på vårt Roast’n Toast hittas här) och äter mycket finskt rågbröd
På med brödskivor, bred ut lager nr. Kantskär brödet och lägg ut 8 st skivor (botten av tårtan) på en bricka eller annat passande underlag. Lägg på 8 st skivor bröd och fortsätt med lager nr. 3 och tillsist bröd uppepå
Bagels med olika frön. I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser. Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter