Surdegsgrund

Surdegsgrund

  • 3 Recept
Surdegsbrödet med klippt råg -  steg för steg

Surdegsbrödet med klippt råg - steg för steg

1½ dl surdegsgrund av råg (förvaras i tättslutande hink i kylen och matas regelbundet). 1½ dl surdegsgrund av råg (förvaras i tättslutande hink i kylen och matas regelbundet)
Rustika baguetter på surdegsgrund av råg

Rustika baguetter på surdegsgrund av råg

Dag 11 dl rågsurdegsgrund 3 dl vatten 2 dl rågmjöl 2 dl vetemjölRör ihop och låt stå i rumstemperatur övertäckt över natten. 11 dl rågsurdegsgrund
Surdegsgrund på råg

Surdegsgrund på råg

Bakar man ofta så håller sig surdegsgrunden hur länge som helst. vetesurdegsgrundrågsurdegsgrund. Nu bör surdegsgrunden vara klar och skummiga bubblor syns på ytan