Förrätter

Förrätter

Sommarlunch

Sommarlunch

Det här med lunch på helgerna har vi aldrig sysslat med hemma hos oss. Troligtvis för att vi tidigare ätit "frukost" runt 11
Ceviche med räkor

Ceviche med räkor

Skala räkorna, men spara 12 oskalade räkor till garnering. Grovhacka räkorna. Skär tomaterna i små tärningar
Ägghalvor med räkröra

Ägghalvor med räkröra

Skala räkorna och lägg undan några till garnering. Hacka resten av räkorna i mindre bitar. Skala äpplet och skär det och sellerin i små bitar
Två små smørrebrød

Två små smørrebrød

Smörrebröd med räkor och lax. Koka äggen 8-10 min beroende på hur genomkokta du vill ha dem. Spola äggen med kallt vatten
Skagenröra

Skagenröra

Så här gör du Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt
Mackor med tonfiskröra

Mackor med tonfiskröra

Gör så här. Skala och hacka ägg och lök. Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisken med ägg, lök, majonnäs, kapris och vinäger
Parmesantoast med örter, tomater och ägg

Parmesantoast med örter, tomater och ägg

Gör så här. Blanda mjölk, 1 ägg och parmesan. Krydda med 2 krm salt och peppar. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek dem i smör i en stekpanna 2–3 min på varje sida
Club Sandwich

Club Sandwich

Club Sandwish Gör så här. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna. Sänk värmen och stek ca 15 min runt om, tills kycklingen är genomstekt
Minipizzor med heta räkor

Minipizzor med heta räkor

Rör ut jästen i vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt den jäsa 45 minuter
Potatis & Purjolöksgalette

Potatis & Purjolöksgalette

En toppengod vegetarisk Galette med pistagenötter, purjolök och potatis, serveras med en vit sås med smak av citron och en fräsch enkel sallad till
Fin räkmacka

Fin räkmacka

Skala och hacka äpplet. Skala och hacka räkorna. Spara 8 räkor till garnering. Blanda hackat ägg, äpple, majonnäs, senap, dill och gurkmix
Västerbottensrullar med löjrom

Västerbottensrullar med löjrom

Sätt ugnen på 200 grader. Riv den kokta potatisen grovt och blanda den med osten, äggulan, salt och vitpeppar