Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. 11 kg potatis. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 1Skala och skiva potatisen tunt. Strö över ost och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 1 timme
Skala och strimla potatisen eller skiva den. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsfast form. Lägg på köttfärssåsen och täck med resten av potatisen
Skölj och skrubba bakpotatisarna rena och stick några hål i i dem så de inte spricker. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller, ett ugnsbleck, ugnsfast form eller stor ugnsfast stekpanna
Skala och skiva potatis och lök. Tillsätt potatisen. Låt koka ca 10 minuter tills potatisen är någorlunda mjuk. 1 kg fast stor potatis, 800 g skalad. 1 kg fast stor potatis, 800 g skalad 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 50 g smör 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 100 g lagrad prästost
Tillsätt smörbitarna ovanpå potatisarna, servera omedelbart. 2) Rengör och skölj potatisen och skär i halvor. 4) Tillsätt potatisen och stek tills skalet är gyllene. 5) Skjut potatisarna åt ena sidan och sautera vitlöken, italienska kryddorna, salt och paprika, rör ihop med potatisen. 6) Stäng av värmen och strö över ost och persilja ovanpå potatisarna. Här är länken till original receptet 1/2 kg potatis