Festlig kasslergryta Fräs kål, purjolök och paprika under omrörning i lite matfett i ca 5 minuter. Tillsätt pressad vitlök, soya, tomatpuré, chilisås, vatten, créme fraiche och chilipulver www.matklubben.se
Moussakagratäng Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs, stek tills färsen är genomstekt Hemmets Journal
Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin Sätt ugnen på 175 grader. Torka av kalkonen på in och utsidan. Klyfta päronen och skiva en av citronerna www.koket.se
Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp 8 wienerkorvar 3 kryddpepparkorn 1 lagerblad 8 korvbröd, gärna brioche. Räksallad200 g handskalade räkor, grovt hackade 0,5 dl majonnäs 0,5 dl crème fraîche 1 msk dijonsenap 1 msk chilisås 1 msk färsk pepparrot, riven (tub går också bra) 2 msk bostongurka salt www.koket.se
Biff à la Lindström – klassiskt recept 1/2 gul lök. 11 dl inlagda rödbetor. 12 msk kapris mittkok.expressen.se
Köttfärslimpa Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 10 minuter. Tillsätt ägg och färs. Stek sidfläsket i en stekpanna på hög värme tills det är knaprigt www.koket.se
Köttbullar i tomatsås Köttbullar. Blanda färsens samtliga ingredienser i en bunke. Krydda ordentligt med salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan www.koket.se
Potatisgratäng med creme fraiche 1 kg potatis. 1 gul lök. 2 dl grädde. 2 dl creme fraiche. 2 vitlöksklyftor. salt, peppar, oregano. 1,5 dl riven ost1 www.landleyskok.se