Egengjord ärtsoppa älskar jag och enligt mig så ska ärtsoppa vara utan fläsk. (det är ju tur att smaken är olika) resten av familjen hade säker hellre velat ha kött i men denna soppan är uppskattad oxå
Koka upp, skumma av och låt soppan sjuda under lock i cirka en och en halv timme. Vispa soppan så att tomma skal flyter upp och kan avlägsnas med hålslev
/Boel Och GUD så god soppan blev. 1 liter buljong1 stor purjolök, eller 2 små5-6 potatisar0,5 - 1 dl Crème FraicheSalt & peppar efter smakEv en tsk sambal oelek (absolut inte nödvändigt, men ger lite studs)Koka potatis och purjolök i buljongen
Smaka av soppan med salt och peppar. Toppa soppan med persiljan. Glöm inte att matsortera skal från lök och grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din mustiga soppa
Soppan är klar när osten smält och soppan är varm. Riv morötterna, grovt eller fint efter smak. Fräs morötterna med lite olja eller smör tills de blir mjuka