Fisk

Fisk

  • 53 Recept
Fiskgratäng med kräftost

Fiskgratäng med kräftost

Ingredienser 600 gram torskfilé 1 st gul lök(ar) 400 gram kräftost 2 dl Creme fraiche 1 odefinierad citronpeppar 1 dl ost , riven Köp receptet
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Fortsätt med nästa lager fisk och så vidare. Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd
Blixtsnabb vardagsmat med fisk

Blixtsnabb vardagsmat med fisk

Som den här varianten av flygande Jakob, där kycklingen är utbytt mot fisk. Fisk à la flygande Jakob. Lägg fisken i en ugnsform
Ugnsbakad fisk med räkor

Ugnsbakad fisk med räkor

Lägg fisken i en form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche, räkost och dill och bred över fisken
Fiskarhustruns fiskgratäng

Fiskarhustruns fiskgratäng

Tänkte bjuda er på en supergod fiskrätt. In i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter tills rätten fått fin färg och fisken är klar
Honungslax i ugn

Honungslax i ugn

Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är genomstekt. 600 g. 13 msk. 12 msk
Kall dillsås

Kall dillsås

Det här är den absolut godaste kalla såsen till fisk som finns tycker jag. Påminner om skolans kalla fisksås
Skolans fisksås

Skolans fisksås

Eftersom det är tisdag idag så tänker jag mig fisk. Tisdagar har ju alltid varit klassiska fiskdagar, i alla fall om man ska gå efter skolmatsedeln, och varför inte liksom
Fiskgratäng med dill och tomat

Fiskgratäng med dill och tomat

4 900 g potatis (gärna fast) 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse 1 fiskbuljongtärning salt peppar 1 ask färsk dill (à 20 g) 600 g alaska pollock 1/2 ask plommontomater (à 500 g) 1 kruka röd
Kokt Torsk med skirat Smör och Pepparrot

Kokt Torsk med skirat Smör och Pepparrot

Ofta som vardagsmat blir det numera bara en kött eller fiskbit med smör och grönsaker till. Lägg fisken med den mörka sidan upp i en vid kastrull eller stekpanna