Fisk och Räkor

Fisk och Räkor

  • 52 Recept
Snabb och god lax med ädelost

Snabb och god lax med ädelost

Smörfräst spenat och strimlad röd paprika till. Lägg bitar av ädelost i fickorna och ställ in i 200 graders ugn, ca 15 minuter
Krämig laxpasta med tomat och örter

Krämig laxpasta med tomat och örter

500 g laxfilé 2 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 2 msk tomatpuré 5 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde (alt mjölk) 1 tsk dijonsenap 1 fiskbuljongtärning 1 msk färsk gräslök, hackad 1 msk färsk persilja, hackad 1 msk färsk basilika, hackad 1 msk citronskal, finrivet 150 g körsbärstomater smör, eller olja till stekning svartpeppar
Lyxig spagetti med Kalix löjrom, citron och parmesan

Lyxig spagetti med Kalix löjrom, citron och parmesan

ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Räkor Indienne

Räkor Indienne

4 400 g skalade räkor 4 port ris 2 röda paprikor 1/2 purjolök 2 tsk curry 1 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 1 förp krossade tomater (à 500 g) 2 dl mellangrädde salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo

Råa räkor hittar man enklast i asiatiska matbutiker (vi köpte våra hos Hong Kong Trading) eller så beställer man hos en bättre fiskhandlare
Torsk med räkor och skirat smör

Torsk med räkor och skirat smör

Servera torsken med det smälta smöret, de skalade räkornaoch salladen. Dela rädisorna, skär sockerärtorna i bitar och plocka dillen i vippor
Räk- och laxtårta

Räk- och laxtårta

8 200 g kavring 25 g smör eller margarin 3 gelatinblad 400 g skalade räkor 2 dl crème fraiche 1/2 finhackad rödlök 2 msk hackad dill 2 msk pressad citron 1 msk hummerfond 1 krm vitpeppar 6 skivor rökt lax Lägg till i inköpslistan
Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Krydda rödingen med salt och stek den på skinnsidan i en stekpanna på hög värme. Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr
Fetaostfyllda filodegsrullar

Fetaostfyllda filodegsrullar

Ta ett ark med filodeg och pensla smör över det, lägg sedan på ytterligare ett ark filodeg. Smula sönder fetaosten i ganska små smulor och blanda ihop med ägget och persiljan i en skål