Det här är verkligen en enkel vardagsmiddag när inspirationen tryter och kylskåpet ekar tomt. Idag stod jag trött och glodde in i kylskåpet och tyckte att ”det finns absolut ingenting att laga något av”
Visst är det bästa temat för påsken. Efter flera månaders färglöshet i naturen vill vi nu ge hjärnan stimulans och fira att våren är här (åtminstone för oss i de södra delarna av landet)
Dieter är inget för mig, det här ni säkert märkt. Jag tror på balans, inte på förbud. Jag tror inte heller på spöken, ödet eller "något större" Jag tror däremot på Ottolenghi
Sallad med quinoa, belugalinser, hasselnötter och apelsin. Ännu en klassisk sommarmåltid där vi mest slänger ihop något snabbt av det som finns i kylskåpet
Nu blir det ytterligare ett recept taget ur en av Hemmets Journals matkalendrar. Jag tycker det är så roligt att provlaga nya rätter ur de två matkalendrar jag hittills har införskaffat mig (jag köper dem av grannbarnen som säljer jultidningar)
Vegetariskt. KIKÄRTSBIFFAR MED TURKISK YOGHURT. 25 augusti 2014, 10. 39. Sommaren och grillning i all ära och jag ska verkligen inte klaga men jag har faktiskt inget emot att få laga lite annan mat än tillbehör till grillat (för grillningen sköter sig ju oftast av sig självt)
Som nämnt i tidigare inlägg stod jag för maten på mammas 50-årsfest. Recepten till de flesta av rätterna jag lagade till buffén finns redan på denna blogg, men jag tänkte att jag skulle komplettera med några av de som inte finns med
En förrätt som jag gillar är Tomatbrushetta. Den är lätt att göra, går fort och smakar ljuvligt. Dessutom är det bara bra om röran får stå i några timmar innan gästerna kommer
Vegetariskt. 14 Augusti 2016. Pasta,. florens,. penne all'arrabiata. Penne all'arrabiata & Florens. Det är mer regel än undantag att när jag börjar tänka för mycket på rätten jag lagar, krångar till det, finlirar, försöker imponera, ju sämre blir det
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Tillbehör. Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken
Nu kommer en rätt som varken är dansk eller svensk. Snarare italiensk…kanske. Men den hör hemma på den här bloggen eftersom den kan gå in under kategorin vardagsmat