Dag 1 kvällAktivera din kylskåpskalla surdeg genom att blanda100 g kall surdeg150 g ljummet vatten150 g rågmjölLåt stå i mellan 25-30 grader i 8-12 timmar tills surdegen har hög aktivitet dvs surdegen "bubblar" och bildas skum på den
Du behöver. 750 g. potatis. 2 ägg. 180 g. vetemjöl (3 dl). 4 dl. mjölk. 2-3 tsk salt. 250 g. bacon (2 pkt). 25 g. smör (lite av smöret smörjer du formen med)
Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den första teorin bygger på att receptet förts in i familjen Wallenberg via häradshövdingen Marcus Wallenberg hustru Amalia Wallenberg, dotter till den legendariska läkaren, gastronomen och kokboksförfattaren Charles Emil Hagdahl, som sägs ligga bakom rätten
Västerbottenpaj. En klassiker som räddar festen. En av de bästa pajerna som finns är Västerbottenpaj. Helt underbar till allt från midsommarlunch till kräftskiva eller julmiddag och fullkomligt oumbärlig på alla typer av bufféer och vickningar
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret